Neden Alçıpan sistemleri ?
Temizdir. Alçıpan sistemleriyle yapılaşma temiz uygulama olanağı sağlar temel malzemesi alçıpan oldugu için akmaz, yapışmaz, uygulandığı mekanı kirletmez. Geleneksel yapı sistemlerinin uygulanmasından sonra olusan inşaat atıkları gibi temizlik gerektirmez.
Alçıpanın ham maddesi olan alçı nefes alan bir malzemedir. Solunmasından sağlığa zararlı hiç; bir faktör içermez toksik değildir.
Alçıpan sistemlerinde kullanılan malzemeler hafif oldukları için taşınması kesilmesi ve vidalanması tek bir kişi tarafından rahatlıkla yapılabilir.
Akustik Alçıpan, ses yalıtımı sağlayarak akustik mekanlar yaratır. 8mm'lik Alçıpanlar değişik desenlerde, delikli olarak, 3 tipte üretilmektedir. Arka yüzey tozumaya karşı tül kaplı, ön yüzey ise beyaz boyalıdır.
Karo Alçıpan, 8 mm'lik Alçıpan'dan kaplamasız yada boyalı olarak, normal ve suya dayanıklı çeşitlerde üretilmektedir.
Karolam Alçıpan, 8 mm'lik Alçıpan üzerine kendinden desenli PVC folyo kaplanarak üretilmektedir.
Flex Alçıpan, Klasik yapı malzemelerine oranla daha fazla ses yalıtımı ve yangına dayanıklılık sağlayan, düzgün yüzeyli hafif plakalardır.
Herform Alçıpan, iç dekorasyon düzenlemelerine uygun esnekliği olan, kuru ve ıslak olarak şekillendirilebilen bir Alçıpan çeşididir.
Herkül Alçıpan, yeni ve eski yapıların zemin döşemelerinde yeni ufuklar açar.
Suya Dayananıklı Alçıpan, Flex Alçıpan'ın özelliklerine ek olarak özel katkı maddeleriyle su iticilik özelliği kazandırılmış, her türlü ıslak hacim ve nemli ortamlarda kullanılabilen bir Alçıpan çeşididir.
Yangına Dayananıklı Alçıpan, Flex Alçıpan'ın özelliklerine ek olarak cam elyafı katkısı ile yangına dayanım süresi uzatılmış bir Alçıpan çeşididir.
* Alçıpan' ın ph değeri insan vücuduyla aynıdır; bakteri üretmez.
* Alçıpan yangına dayanıklıdır. Tek kaplama yapılarak oluşturulan 7.5cm genişliğindeki en basit Alçıpan duvar, yangına 30dk. dayanıklıdır.
* Alçıpan esnektir. Deprem sarsıntılarında esneyebilen yapısı sayesinde patlamaz ve yıkılmaz.
* Alçıpan hafiftir, 1m boyaya hazır Alçıpan bölme duvar tuğla duvardan 9 kat daha hafiftir. Bu depremden daha az etkilenmesi anlamına gelmektedir.
* Alçıpan mükemmel ses ve ısı yalıtımı sağlar, istediğiniz yalıtım değerlerini söyleyin, size en uygun Knauf Alçıpan Sistemi'ni önerelim!
* Alçıpan ile eviniz nefes alır. Alçıpan içerisinde bulunan su moleküllerini bulunduğu ortamın nemi azaldığında ortama geri verir, ortamdaki nem fazlalaştığında kendi bünyesine hapseder, kısacası ortamın nemini dengeler.
* Alçıpan Bölme Duvarlar yer kaybına yol açmaz; minimum 7.5 cm duvar kalınlığı ile düzgün bir duvar elde edersiniz.
* Alçıpan ile oluşturduğunuz bir duvarı istediğiniz zaman kolaylıkla demonte edebilir, böylece mekanınızı genişletebilir veya küçültebilirsiniz.
* Hızlı ve kolay montaj sayesinde işçilikten ve zamandan tasarruf edersiniz.
Alçıpan®'ın Dünyadaki Kullanımı
İyi bir yapı, depreme ve yangına dayanıklı, ses ve ısı yalıtımı kurallarına uygun olarak yapılmış, işlevsellikle konforu uyum içinde bağdaştıran, içinde huzurlu ve güvenle yaşayabileceğimiz bir mekandır. Gelişmiş ülkelerdeki çağdaş konutların yapılanmasına bakıldığında hafif çelik ve ahşap konstrüksiyonlu yapılanmaya gidildiği gözlenmektedir. Betonarme kolonlar, kirişler, tünel kalıp, hafif çelik ve ahşap konstrüksiyonlu yapı sistemine en uygun iç kaplama malzemesi Alçıpan' dır. Alçıpan, iskeleti sağlam ve doğru inşa edilen binalara esneklik ve hafiflik getirir.
Dünyada alçıpan tüketimine bakıldığında;
· Japonya'da kişi başına düşen Alçıpan kullanımı: 4.5 m
· A.B.D.' de kişi başına düşen Alçıpan kullanımı: 10.2 m
· İsveç'te kişi başına düşen Alçıpan kullanımı: 6 m
· Diğer AB üyesi ülkelerde 1 - 2 m dir.
Türkiye gibi % 92si deprem kuşağında olan bir ülkede ise ne yazık ki Alçıpan kullanımı kişi başına yaklaşık 0.3 m düzeyindedir. Gelişmiş ülkelerde çağdaş yapılanma deyince ilk akla gelen malzemelerden biri olan Alçıpan Türkiye'de gerçek pazarına henüz ulaşamamıştır. Bugüne kadar büyük prestijli binalarda, ticari ve sanayi yapılarda kullanılan Alçıpan, konutlarımıza yeni yeni girebilmiştir.
Alçıpan® Üretimi
Alçıpan üretmek amacıyla kalsine edilen alçı taşı ( baz alçı ), üretilmek istenen Alçıpan cinsine göre gereken miktarda miksere gönderilir. Bu işlemle eş zamanlı olarak gerekli kimyasallar da sisteme verilir. Mikserde suyla karışan ve gevşek bir harç haline gelen alçı karışımı, yürümekte olan bandın üstüne serilmiş kartonun üzerine püskürtülür. ( Üzerine harç püskürtülen karton açık renkte olup üzerine işlem yapılan bilen yüzdür.) Aynı anda üstten gelen kartonla formasyon presinin altına giren Alçıpan, pahlı ve ya pahsız olarak şekillendirilir.
Bandın üzerinde hareket halinde olan Alçıpan belli bir noktada donmaya başlar. Üzerine cinsi, üretim tarihi gibi gerekli bilgiler yazıldıktan sonra makasta istenilen boyda kesilir.
İşlem yapılan yüzün rulolarda zedelenmemesi için ters yüz edilir ve yürüyen bantlar vasıtasıyla fırına gönderilir.
Bant üzerinde donan Alçıpan'ın içindeki su ve alçının reaksiyonu tamamlanmıştır. Fırında ise fazla miktarda bulunan su buharlaştırılır. Fırından çıkan Alçıpan'ın kenarları tıraşlandıktan sonra üretim cinsine göre belirlenen adette istiflenir. Aşağıda belirtilen şekilde paketlendikten sonra satışa hazır hale gelir.
Asma Tavan Modelleri - Alçıpan Asma Tavanlar - Alçıpan ile Alakalı Tüm Uygulama ve satış hizmetleri
Alçıpan Asma Tavanlar Zarif Ve Montajı Kolay Pratik Bir Çözümdür . Alçısı ve boyası noprmal Duvara nazaran Daha kolay uygulanır
alçıpan asma tavanlara Spot gizli ışık yada ışık bandı ve endirek lambalar ve kare lambalar ve tüm spot çeşitleri sıva altı olarak tabir ettiğimiz çeşitler
Uygulanması kolay olup şık bir görünüm elde eder.
Binanın mevcut tavan sistemine yerleştirilen çelik dubeller ile bunlara tespit edilen askı
elemanları.
SERVİS VERDİĞİMİZ BÖLGELER
Kadıköy - Üsküdar - Maltepe - Koşuyolu - Göztepe - Acıbadem - Ümraniye - Atekent - Gülsuyu - Kartal - Rahmanlar - Pendik - Kaynarca - Tuzla içmeler - Tuzla Şifa Mah.- Güzelyalı - Gebze - başıbüyük - Suadiye - Fenerbahçe - Caddebostan - çengelköy - Kanlıca - Çubuklu - Beykoz - Kavacık - Acarlar - Çavuşbaşı - Çekmeköy - Dudullu - Sarıgazi - Taşdelen - Kurtköy - Şile - Ağva - Samandıra - Sultanbeyli - Sancaktepe - Yenidoğan - Alemdağ - Levent - Sarıyer - Maslak - Zeytinburnu - Etiler - Nispetiye - Seyrantepe - Kağıthane - Çağlayan - Şişli - Karaköy - Bomonti - Osmanbey - Rumeli Cad. - Vatan cad. - Vali konağı Cad. - Mecidiyeköy - Okmeydanı - Bakırköy - Bağcılar - Esenler - Avcılar - Esenyurt - Fulya - Tarabya - Merter - Gazi osman paşa - Sultan çiftliği
MALTEPE ÇATİ YAPI DEKORASYON
Adres: Esenkent Mah Ganipaşa Cad. İlkay Sokak No:15/1 MALTEPE / İSTANBUL
Telefax: (0216) 376 58 00 - 0532 376 43 58 - 0532 682 27 87
Tasarım: www.iyibirhost.com